lørdag 5. juli 2014

Glade foreldre fulgte sønnens løp i Sørlandsgaloppen fra Kanariøyene

På grunn av alvorlig sykdom kunne ikke pappa og mamma være med Biggles Tollefors som bor på Gran Canaria til Evje og Sørlandsgaloppen 2014 slik planen var. Men Biggles drog avgårde på egenhånd, og lørdag var det noen gledesstrålende foreldre som kunne følge sønnens løp via GPS-trackingen som brukes i årets galopp. 
Av Geir Daasvatn
Biggles Tollefors som ble fulgt av sine foreldre på GPS-tracking fra Spania.Biggles bor altså veldig langt unna - på Kanariøyene utenfor nord-vestkysten av Afrika. Han starter i klasse 13-14 år i Sørlandsgaloppen 2014.
For ikke så lenge siden fikk familien beskjed om at pappa var alvorlig syk. Pappa og mamma kunne derfor ikke dra med Biggles til Norge og Sørlandsgaloppen denne sommeren.
I stedet er Biggles blitt «adoptert» av en stor O-gjeng fra Trøndelag. For aller første gang i livet prøver han å få sove i et telt, og sovepose har han visst heller aldri hatt gleden av å tre seg nedi.
Orienterings-karrieren har ikke vært spesielt langvarig. Den unge karen har kun sprunget O-løp i et halvt år. I den lokale Club Uava er det visst bare seks stykker som driver med den slags. Aqualom, en kombinasjon av sykling og svømming, har liksom vært Biggles sin greie. Kanskje er det erfaringene fra den tøffe idretten som har gitt gutten et ukuelig pågangsmot, for han starter i eliteklassen under årets galopp.
Det var «trøndergjengen» som tok den spesielle historien opp med løpsledelsen, og lurte på om Biggles kunne få lov til å være èn av de utvalgte løperene som springer med GPS-tracking. Dette var et ønske arrangøren Otra IL mer enn gjerne ville imøtekomme.
Lørdag kunne Biggles derfor løpe alt han kunne gjennom løypa i skogen ute i skytefeltet på Evjemoen, mens pappa og mamma med stor glede fulgte hver meter på PC-en flere tusen kilometer unna - hjemme på Gran Canaria.      

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar